Dit ben ik, over mij

Dit ben ik…

Frank Terstappen is een creatief natuurmens, een echte meedenker, die houdt van leuke dingen doen. De interesse voor natuur zit al van jongs af aan in mij. Ik ben in 1962 geboren in het Limburgse Leudal. Op de lagere school zat ik vaak naar buiten te kijken, naar de vogels, de wolken, de bomen. Vakken als biologie, geschiedenis en aardrijkskunde hadden duidelijk mijn voorkeur. Via verschillende omzwervingen in Limburg en ruim 3 jaar Zeeuws Vlaanderen kom ik in 1991 terecht op de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben getrouwd en trotse vader van 3 zonen. Ik woon in een dorpje aan de Kromme Rijn met de dynamiek van de binnenstad van Utrecht op fietsafstand en met de rust van de natuur op wandelafstand. Hier voel ik mij op mijn plek. Het zijn in de natuur en die fotograferen is een passie en geeft mij levenslust, het maakt me tevreden. Ik haal veel vreugde en kracht uit de natuur, de natuur geeft mij op een ongedwongen manier antwoorden. Ze werkt als een spiegel. In de natuur hervind ik mijzelf steeds weer en laad ik op. Ze nodigt me uit te vertragen en in het moment te verblijven. En zo heb ik ook het wandel coachen in de natuur ontdekt.
Na een aantal jaren te hebben gewerkt voor verschillende natuurorganisaties zoals Birdlife International, Vogelbescherming Nederland en Vivara werd mijn roeping nog duidelijker. Mensen in contact brengen met de natuur door mijn kennis en passie voor natuur- fotografie, reizen en sociaal welzijn te combineren. Ik was te commercieel voor de natuurbeschermingsorganisaties en te A-commercieel voor het bedrijfsleven. Na een heftige Burn-out periode volgde ik mijn hart. Door de snelle harde wereld te verlaten en de zorg in te gaan. In die periode heb ik veel geleerd en nog meer respect gekregen, eerst in de lichamelijke gehandicapte zorg later ook in de geestelijke gehandicapte zorg. Mijn doel is altijd geweest om zoveel mogelijk juist ook met cliënten buiten in de natuur actief te zijn. Hen te laten ervaren met al hun zintuigen voor zover ze daar open voor staan. En nog duidelijker werd het voor mij om samen met mensen die dit nodig hebben als wandel- natuurcoach/ coach de natuur in te gaan.

Volg mij op social media

In die periode heb ik een zwaar eenzijdig fietsongeluk gehad de revalidatie duurde uiteindelijk ruim een jaar, waarin ik ook weer opnieuw heb leren lopen. Ik heb de lat erg hoog gelegd en me uiteindelijk weten terug te knokken op mijn oude functie. Maar de zorg heeft zeker ook de laatste jaren bepaalde ontwikkelingen doorgemaakt. Daarbinnen heb ik geprobeerd mee te bewegen. Dat meebewegen geeft me ook de kans om aan een lang gekoesterde wens te werken. Met meer zelfstandigheid, en meer met de natuur samen, lekker buiten! Ik wil de natuur dichter bij de mensen brengen. Dus wil jij aan je zelf werken, met minder stress, je vrij en energieker voelen dan kan ik je helpen. We wandelen dan samen door de natuur, daar stel ik scherpe reflecterende vragen die je helpen er achter te komen wie je bent, wat bij je past en welke keuzes je allemaal kunt maken in het leven. Je gaat je zelf accepteren met je ups en downs en je unieke talenten die je al lang in je hebt…

Opleiding :

Opleiding: In de oorsprong ben ik commercieel geschoold. In 2000 heb ik de opleiding tot natuurgids bij het IVN succesvol afgerond. Tijdens mijn loopbaan ben ik telkens aan mezelf blijven werken door het volgen van diverse trainingen en opleidingen. Onder andere in 2014 medewerker maatschappelijke zorg en in 2021 bij Stivas HBO afgestudeerd voor de opleiding tot wandelcoach. Met plezier volg ik regelmatig bijscholing, masterclasses en specialisaties omdat ik er van overtuigd ben nooit uitgeleerd te zijn….

Branche organisatie :

Ik ben aspirant lid bij NOBCO (Nederlandse Orde Beroeps COaches). De opleiding wandelcoach is erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Ik ben aangesloten bij Vereniging Natuurfotografen VNF Apeldoorn en de bond voor verantwoorde natuurfotografie BVNF.

Hoe klanten mij ervaren

Frank heeft me tijdens een heel lastige periode in mijn leven meegenomen de natuur in. Ik was daarmee volledig onbekend.
Tijdens die natuur belevingen heb ik me weer leren ontspannen. Hij heeft me geïnspireerd en gestimuleerd,en daarnaast is hij een: “fijne gozer”.
Ik ben hem zeer erkentelijk want nu heb ik er een leuke en mooie hobby bij, die me een geregeld doel geeft om weer op stap te gaan.
Regelmatig spreken we af, meestal al fotograferend, en praten we bij, in en over de natuur. En vooral, hij heeft me leren kijken, naar wat er groeit en bloeit !
Zo een wandelsessie in de natuur kan ik iedereen aan bevelen, een: “Eye Opener” !

Giel van Velsen

Odijk

Wil jij samen met mij op stap in de natuur en wil je aan je zelf werken , je vrij en energieker voelen?

Ik werk  in en door de natuur aan jouw welzijn…