Kom mee naar buiten allemaal want:

“dag en nacht zon en regen je komt altijd mooie dingen tegen”.
9

Bosbaden, echte natuurbeleving

Mijn gevoel is dat veel mensen het contact met de natuur hebben verloren. Door het bewust met je zintuigen beleven van de omgeving, zie en voel je veel meer dan dat je zou denken. Zie een excursie als een ontdekkingsreis vol verrassingen, laat je inspireren en voel hoe weldadig het voor je is…

9

Natuurfotografie tips en trucs

Als natuurfotograaf zou je een mix van een techneut, een bioloog en een poëet moeten zijn. Tijdens een workshop of excursie wil ik je daar de fijne kneepjes van leren. Lekker buiten bezig zijn tijdens het gouden of blauwe uurtje… Een programma op maat is in overleg mogelijk.

9

Teamuitjes en groepswandelingen

Er is weinig voor handen in het bos of lijkt dat maar zo? Samen met je team ga je op ontdekking en laat je je inspireren. Je zult je verwonderen ook tijdens de groepswandelingen ga je ervaren hoe rust, stilte, vertrouwen en wandelen je verder kunnen brengen…

Het geeft een voldaan gevoel als je zo in de buitenlucht bezig bent geweest

Het gaat niet om grote afstanden en je hoeft ook niet een fanatieke natuurliefhebber te zijn. Door je zintuigen te gebruiken kom je bij jezelf en ga je als vanzelf ontspannen en genieten. Bij wandelcoaching hoef je niet constant oogcontact met je coach te maken, zoals in een afgesloten kamer. Ook voelt het laten vallen van een stilte minder snel ongemakkelijk. Als je in beweging bent, laat je je gedachten makkelijker de vrije loop. Hierdoor komen jij en je coach beter tot de kern van je probleem of vraag. Wanneer je je zintuigen goed gebruikt, zie en voel je veel meer dan dat je zou denken: geuren, geluiden, natuurlijke kunstwerken, vogels, dieren, insecten, planten en bomen. Als jij je rust en/of ontspanning hebt gevonden kun je loslaten en weer genieten. Na zo samen buiten op stap te zijn geweest heb je zo mogelijk ook aan je mentale welzijn gewerkt.

Mijn missie is om je mee de natuur in te nemen om daar te vertragen, te zijn in het nu en zo samen te bekijken wat de helende werking van de natuur met je doet. We ontdekken samen waar je energie vandaan komt zodat je stappen kunt zetten in de toekomst…!

Ik ben een natuurmens en wil je graag de natuur laten beleven

Mijn naam is Frank Terstappen, ik word blij van buiten zijn en het is daarom ook niet gek dat ik vaak met mensen op stap ben in de natuur om ze te enthousiasmeren. Iedere keer ben ik weer verwonderd, de natuur heeft ons zoveel te vertellen. Ik woon aan de rand op de Utrechtse heuvelrug in een rustig dorpje aan de Kromme Rijn, met de rust van de natuur op wandelafstand. De dynamiek van de binnenstad van Utrecht op fiets afstand. Als ik echt even ruimte in mijn  hoofd nodig heb, zoek ik dat aan zee. Bij voorkeur op avontuur tijdens een verre natuur of fotografiereis die ik dan graag mag begeleiden. Onze huidige manier van leven lijkt ons onzeker en niet gelukkig te maken, we ervaren veel onrust en voelen ons snel gestrest. Ik wil de natuur dichter bij de mensen brengen. Dus wil jij aan je zelf werken, leren over de natuur, of het fijne weten van natuurfotografie dan kan ik je helpen. Door te wandelen en te zijn in de natuur ga je vertragen, kom je tot rust, doe je inspiratie op en er openbaren zich mogelijke oplossingen. Ik wil je graag begeleiden en laten delen in mijn ervaringen tijdens mijn wandelingen in de natuur daarbij sta JIJ centraal

Als je buiten in de natuur in beweging bent, ervaar je gauw genoeg positieve energie en ontstaat er vanzelf een grote glimlach!

Minder stress

Hierdoor kunnen we makkelijker beslissingen nemen en ons beter concentreren.

Voldaan gevoel

Je hebt aan je mentale welzijn gewerkt, je komt meestal met prachtige foto’s thuis en bent in de buitenlucht in beweging geweest.

Smaakt naar meer ...

Volop inspiratie vind je er, en als je enige wonderen van de natuur van nabij hebt mogen ervaren, wil je vaak veel meer….

Kom mee, zoeken we samen de natuur op

Onderzoek heeft aangetoond dat in de natuur wandelen je echt vooruit brengt. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Het helpt je de dingen op een nieuwe manier te bekijken. Met als resultaat meer rust en ontspanning, zodat je met meer zelfvertrouwen keuzes kunt maken en weet welke zaken belangrijk zijn voor jou. Ik begeleid je tijdens deze persoonlijke ontwikkeling, die uiteindelijk helemaal uit jezelf komt.

Door in de natuur actief te zijn geeft dat je gezondheid een enorme boost. Want je ervaart minder stress, je bloeddruk gaat omlaag, je krijgt een betere stofwisseling, je bloedsuikerspiegel daalt. Je kunt er van afvallen, sowieso beter concentreren en je voelt je energieker.

Twijfel niet langer, druk op de knop en maak een afspraak.

Veelgestelde vragen door deelnemers

Wat is precies coaching?

Coaching gaat uit van jouw eigen vermogen en inzet om stappen te zetten. Misschien voelt het nu alsof je niet vooruit komt en je niet weet waar je heen wil, maar de antwoorden en de wil om vooruit te komen zitten al in jou. Waarschijnlijk zitten ze wat diep weg gestopt.
Tijdens de wandeling help ik jou om je weer bewust te worden van wat jouw doelen en wensen zijn. Ik begeleid jou bij het vinden van je eigen antwoorden, het weer zien van alle mogelijkheden die er zijn en het aan zetten tot actie, Het gaat om de juiste stappen zetten.

Komen we ook dieren tegen tijdens de sessie?

Die kans is zeker aanwezig, ligt eraan op welk tijdstip we op stap gaan. In het NatuurStappenCoach logo hebben we bewust gekozen voor dieren in het logo. En ja het is al meermaals gebeurd dat we oog in oog stonden met reeën. Een vos die ons een tijdje bleef volgen, uit nieuwsgierigheid? Maar ook hebben we wel minuten bij een ijsvogel gestaan. Als dat je wens is geef het in ieder geval aan.

Wat mag ik verwachten tijdens een wandelsessie?

Tijdens het wandelen loop ik als het ware schouder aan schouder met je op, we hoeven elkaar niet telkens in de ogen te kijken en we gebruiken de natuur als instrument bij de vraagstukken die we bespreken. We gebruiken de planten, bomen, takken, dieren, splitsingen en het weer waar het past en op ons pad komt. Ook variëren we met stevig doorlopen, rustig wandelen en zelfs een tijdje stilstaan. Geen sessie is het zelfde immers we kiezen telkens een andere wandellocatie.
Elke sessie zit vol natuur, rust en ontspanning en dat geeft elke keer weer waardevolle inzichten en fijne resultaten.

Kan ik een cadeaubon kopen om die aan iemand te geven?

Ja dat is leuk, en het is ook mogelijk om een cadeaubon te kopen voor een workshop, sessie of seizoenskaart. Na aankoop maken we er een persoonlijke en mooie cadeaubon van die dan nog  een jaar geldig is.

Waarom wandelcoaching, is het niet coaching terwijl je wandelt?

Nee, wandelcoaching is veel meer. Wandelen brengt ons bijvoorbeeld meer in het hier-en-nu. Het laat ons eigen paden vinden en volgen. En meer dan welke werkvorm dan ook draagt wandelen – voor zowel coach als coachee – bij aan een perspectief dat het coachproces gunstig beïnvloedt. Wandelcoaching is bedoeld voor al die coachees die ook zelf graag in beweging komen. Die het leven willen beleven, in plaats van er enkel tussen vier muren over te praten

Op welke manieren kan ik betalen, is een factuur mogelijk?

Zodra je bestelling binnen is en we een afspraak hebben staan, stuur ik je per mail een factuur. Deze kun je dan over maken al dan niet  in afgesproken termijnen. Ook is het mogelijk om vooraf met contant geld af te rekenen of met een geldige cadeaubon.

Wat moet ik meenemen en welke kleding moet ik aantrekken?

Comfortabele kleding geschikt voor betreffend seizoen
Stevig schoeisel dat vies mag worden
Regenkleding (indien regen is aangekondigd)
Wat te drinken en eventueel wat snacks
Een notitieboekje voor jezelf – optioneel 

Wat doen we als het slecht weer is?

De sessie gaat over het algemeen door ook bij een beetje regenachtig en koud weer. Zorg daarom dat je goed gekleed bent. Alleen bij harde storm, stortregen of erge kou wordt de sessie tijdig ( telefonisch) afgelast. Over het weer hebben we geen controle, over een goede voorbereiding wel.

Kan ik een sessie op de dag zelf afzeggen?.

Bij afzegging minder dan 24 uur van tevoren ben ik helaas genoodzaakt de gehele sessie in rekening te brengen. Je ontvangt dan van mij een factuur.

Het verschil zelf de natuur in gaan of met jou mee opstap te gaan?

Vaak is het de stok achter de deur. Misschien ook de kennis over: ”de wonderen van de natuur” die weer even opgepoetst dient te worden. Maar zeker ook het enthousiasme dat weer aan gewakkerd zal worden. Bovenal wil ik dat deelnemers die mooie ervaringen opdoen waar ze naar op zoek zijn. Vaak pakken ze dan de draad weer op, gaan zelf ook weer volop de natuur ervaren en dat doe je niet vanaf de zijlijn… Toch? 

Hoe ziet een kennismakingsgesprek eruit?

Ik luister graag naar jouw verhaal. In combinatie met een vragenformulier welke ik je vooraf heb opgestuurd, probeer ik te ontdekken of ik je verder kan helpen. Ook probeer ik je volledig duidelijk te maken wat er gaat gebeuren tijdens de eerst wandeling, zodat het veilig en vertrouwd voelt. Na het gesprek doe ik je graag een voorstel.

Wordt natuur-wandelcoaching vergoed door verzekeraars ?

Nee op het moment nog niet en zeker nog niet volledig. Wel zijn vaak veel werkgevers graag bereid om een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkelingen jouw inzet om je stress bestendigheid, veerkracht en weerbaarheid te vergroten. Dus zeker het navragen waard bij de afdeling HR van het bedrijf of instelling waar je werkt.

Ervaringen van mijn klanten

“Wat een mooie wandelingen heb ik met Frank mogen maken”. Frank hield me spiegels voor en nam niet zomaar genoegen met mijn antwoorden,  hij voelde dat ik, als het ware weg wilde duiken, situaties wilde ontwijken. Frank stemt zich goed op je af en op wat er op dat moment speelt en nodig is. Hij weet daarbij ook nog eens de natuur op een prachtige manier te betrekken.

Martine Toenders-de Knikker

Elst

Ik heb al de nodige natuur ervaringen en avonturen met Frank achter de rug. Altijd mooi, in alle rust weet hij het belangrijke van het moment eruit te halen. Inspirerend hoe hij de natuur en de omgeving erbij betrekt. Dat juiste moment, toen de zon doorbrak, “wauw”! Echt, die uitstappen met Frank kan ik je aanraden, die doen goed! Ik heb ervaren hoe samen wandelen en reizen me verder kunnen brengen.

Dirk de Vries

Zaandam

Wil je werken aan een positieve mindset en ook nog met mooie en bevredigende resultaten thuiskomen?

Samen met de natuur kan ik je daarbij helpen….